Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Συμμετοχή-Δημιουργία-Αλληλεγγύη-Ανατροπή

Ερμούπολη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου/Πρόσκληση

Παρουσιάζουμε τις προγραμματικές μας θέσεις
το Σάββατο 15/2 στις 6:30μμ
στην έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία

Στη δίνη των αλλεπάλληλων μνημονίων και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια στη χώρα μας, οι Δήμοι είναι από τα μεγαλύτερα θύματα.

Ο Δήμος είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Η απλή τεχνοκρατική διαχείριση των υποθέσεων, που προσβλέπει μόνο σε αριθμούς και στην υλοποίηση/εκτέλεση «προγραμμάτων» και έργων, χάνει την κοινωνική ουσία του περιεχομένου της.

Σήμερα, χρειάζεται να διεκδικήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο όπου ο Δήμος θα μπορεί να ασκεί τις λειτουργίες του στη βάση των αναγκών των κατοίκων του, όπου θα μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του με γνώμονα το από κοινού αποφασισμένο συμφέρον.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα λειτουργεί δημοκρατικά, που θα προβάλλει, θα διεκδικεί και θα υλοποιεί τις αποφάσεις της γειτονιάς, του διαμερίσματος, των συλλογικοτήτων, των κινημάτων ή των ομάδων πολιτών, όπως αυτές θα εκφράζονται μέσα από συνελεύσεις και δημοψηφίσματα.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα υπερασπιστεί την διοικητική και οικονομική του αυτοτέλεια, που δεν θα δεχτεί να μεταβιβάσει το κόστος των υπηρεσιών του στους δημότες, που δεν θα δεχτεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, που θα αγωνιστεί για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο, ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Θέλουμε ένα Δήμο που θα συγκρούεται με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων, προκειμένου να υλοποιεί πολιτικές που εκφράζουν τα συμφέροντα και τη θέληση των ανθρώπων που ζουν στη Σύρο.

Σας καλούμε όλους να δώσουμε μαζί τις απαντήσεις για το νησί μας, για τη ζωή μας,

για ένα Δήμο της Συμμετοχής/της Δημιουργίας/της Αλληλεγγύης/της Ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου